تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
تکاب خبر و آدرس
tekab.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
تیم بارسلونا با درخشش لیونل مسی توانست بایرن مونیخ را شکست دهد تا بار دیگر نام مسی بر سر زبان ها بیفتد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا اعجوبه آرژانتینی بارسا فروتنانه درباره نمایش اش مقابل تیم گواردیولا صحبت می کند. او در ابتدا درباره شادی پس از گلش که بسیار با هیجان بود می گوید: واقعا خوشحال بودم که توانستم بازی را از تساوی خارج کنم. ما پیش از گل موقعیت های زیادی داشتیم که آنها را از دست دادیم اما آن گل بازی را از تساوی خارج کرد.
مسی ادامه داد: بازی بسیار پیچیده ای بود. آن هم برابر تیم قدرتمندی مانند بایرن مونیخ که ستاره های زیادی داره و فلسفه ای شبیه به تیم ما دارد.
این بازیکن درباره 3 گل تیمش گفت: گلزنی تا قبل از گل اول برای ما بسیار سخت شده بود، ولی پس از گل شرایط برای ما بهتر شد و گل های بعدی هم از راه رسیدند. این کار بزرگی بود.
شاید به یادماندنی ترین لحظه این دیدار گل دوم مسی و دریبل زدن بواتنگ بود که این بازیکن را نقش بر زمین کرد. خود مسی در این باره می گوید: ( ابتدا لبخند می زند ) خُب باید خیلی زود تصمیم می گرفتم. متوجه شدم که بواتنگ می خواهد پای تخصصی من را مسدود کند تا نتوانم با آن شوت بزنم. پس تصمیم گرفتم توپ را روی پای راستم بیاورم که خوشبختانه به گل تبدیل شد.
گلزن ترین بازیکن تاریخ بارسا درباره دیدار برگشت هم گفت: ما به خاطر نتیجه دیدار رفت بازی برگشت را دست کم نمی گیریم. ما برای گلزنی و تکرار بازی رفت و پیروزی پا به مونیخ خواهیم گذشت.
مسی در پایان درباره اینکه گواردیولا مدعی شده برگرداندن نتیجه بازی غیر ممکن خواهد بود گفت: من همچین فکری نمی کنم. بایرن در زمین خودش تیمی قدرتمند است و نتیجه بازی رفت قابل اعتماد نیست. ما می خواهیم در مونیخ هم پیروز شویم.
از ایستاده از چپ به راست در این عکس به ترتیب شرفی، وفاخواه، کارو حق وردیان، حلوائی، اکبر کارگر جم، مناجاتی، قراب، صادقی، کازرانی و مالکی دیده می شود. در ردیف پائین نیز مسعود مژدهی،حاج رحیمی پور، صفر ایرانپاک، داود میرطوسی، خوردبین، نوین روزگار، عزیزی، پروین و ایرج سلیمانی دیده می شوند.
یادی کنیم از پیشکسوتان و قهرمانان و نام آوران دوران طلایی فوتبال ایران- این عکسها به ما کمی سن و سال دارترها غم غربت و خاطرات برای همه چیز آن هنگام ها را میدهد. ورزش و بازیهای نوین مانند فوتبال که بازیهای اروپایی خوانده میشوند، در بیستسال پایانی قرن سیزدهم هجری شمسی توسط اروپاییها به ویژه انگلیسیها در ایران رواج یافتند. اصطلاح فوتبال را دانشجویان اعزامی به اروپا پس از بازگشت به وطن وارد زبان پارسی نمودند، اما فوتبال را برای نخستین بار انگلیسیهای مقیم ایران در تهران و برخی شهرهای بزرگ و همچنین ملوانان کشتیهای خارجی در بنادر خرمشهر، بوشهر، بندرعباس و ... به راه انداختند. در پایتخت، اعضای سفارت انگلیس، بانک شاهی و تلگرافخانه - هندویوروپ - اوقات فراغت خود را با فوتبال میگذراندند و هنگامی به تدریج بر تعداد اعضاء آنها افروده شد، سه تیم فوتبال مستقل تشکیل دادند و در هر فرصتی که بدست میآوردند در زمینهای گوشه و کنار شهر با هم مسابقه میدادند. با تب فوتبال ایرانی ها فریادهای فروخفته در حنجرۀ خویشتن را به بهانۀ فوتبال سر می دهند. فوتبال در سال های قبل از انقلاب ، دلخوشی جوان ها، پیرها، زنان و مردان کشور ما بود. هر دسته و گروهی، تیمی را برگزیده بودند و برای پیروزی آن تیم شادی می کردند. البته در آن سال ها هم گرایشات سیاسی در غالب طرفداری از تیم های فوتبال بروز می کرد و آنها به نوعی از تیم « شاهین » طرفداری می کردند و حمایت از این تیم نشانی از ملی گرایی داشت و به هنگام پیروزی تیم ایران بر اسرائیل، این احساسات مجال بروز و ظهور پیدا کرد و مردم شادی ها و پایکوبی ها کردند و به خیابان ها ریختند که هنوز خاطرۀ آن در ذهن چهل ساله های آن زمان وجود دارد. فرتور قدیمی و زیبا از فوتبالیست های محبوب تیم قدرتمند ملی ایران در دهه ی 50 در مجله دنیای ورزش...
تیم فوتبال رئال مادرید با قبول شکست خانگی برابر اتلتیکومادرید اولین دربی مادرید را در فصل جدید لالیگا با شکست پشت سر گذاشت.
هفته سوم لیگ دسته اول فوتبال اسپانیا موسوم به لالیگا شب گذشته (شنبه) با جدال تیمهای رئال مادرید و اتلتیکومادرید در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو پیگیری شد که این بازی با پیروزی 2 بر یک اتلتیکو به پایان رسید.
تیاگو در دقیقه 10 و آردا توران در دقیقه 76 گلهای اتلتیکومادرید را به ثمر رساندند و کریستیانو رونالدو در دقیقه 26 تنها گل میزبان را از روی نقطه پنالتی زد تا به این ترتیب روخی بلانکو برنده اولین دربی پایتخت اسپانیا در فصل جدید لالیگا باشد.
اتلتیکو که ماه پیش در سوپرجام اسپانیا نیز رئال را در مجموع دو بازی رفت و برگشت شکست داده بود، با این پیروزی هفت امتیازی شد و خودش را به دو امتیازی بارسلونای صدرنشین رساند :: موضوعات مرتبط:
فوتبال،
فوتبال اروپا،
، :: برچسبها:
فوتبال,
جام جهانی در طول برگزاری خود عرصه های مخلتفی را تحت تاثیر قرار می دهد که یکی از آنها هنر و از نوع خاص هنر خیابانی است. با رسیدن به مرحله نیمه نهایی و در شرایطی که تنها ۴ مسابقه به پایان بیستمین دوره جام جهانی فوتبال باقی مانده است فیفا مجموعه عکسی از نقاشی های هنرمندان خیابانی با موضوع مسابقات جام جهانی منتشر کرده است.
این بازی دومین تقابل آلمان و برزیل در مسابقات جام جهانی است. تقابل قبلی در فینال جام جهانی با پیروزی سلسائو همراه شد. نگاهی داریم به جالب ترین رکوردهای این بازی:
اروپا – آمریکا
برای اولین بار در تاریخ جام جهانی دو جدال اروپا- امریکا در مرحله نیمه نهایی برگزار می شود. در سال ۱۹۶۲ و ۱۹۷۰ هم دو تیم اروپایی و دو تیم آمریکایی در نیمه نهایی حضور پیدا کردند اما در آن زمان تیمهای هم قاره ای در مقابل همدیگر بازی کردند : برزیل – شیلی و چکسلواکی – شوروی در سال ۱۹۶۲ و برزیل – اروگوئه، آلمان – ایتالیا در سال ۱۹۷۰ .
وقت های اضافه
رکورد کشیده شدن بازیهای جام جهانی به وقت اضافه مربوط به سال ۱۹۹۰ با هشت بازی است. رکورد کشیده شدن بازیها به ضربات پنالتی هم مربوط به همان سال با چهار بازی است. در جام جهانی ۲۰۱۴ شش بازی به وقت اضافه کشیده شده است و تکلیف سه بازی هم در ضربات پنالتی مشخص شده است. آلمان هرگز در ضربات پنالتی در جام جهانی شکست نخورده است (چهار حضور ، چهار برد با تبدیل کردن ۱۷ تا از ۱۸ ضربه پنالتی به گل). برزیل نیز از چهار باری که کارش به ضربات پنالتی کشیده شده است، سه بار پیروز بوده است. سلسائو فقط در سال ۱۹۸۶ در ضربات پنالتی مغلوب فرانسه شد.
آمار
برزیل و آلمان تا کنون ۲۱ بار در مقابل هم قرار گرفته اند (۱۸ بازی دوستانه ، یک بار در جام جهانی و دو بار در جام کنفدراسیون ها) که حاصل آن ۱۲ برد برای میزبان جام جهانی ۲۰۱۴، چهار برد برای ژرمن ها و پنج تساوی بوده است. تنها تقابل دو تیم در جام جهانی مربوط به فینال مسابقات ۲۰۰۲ کره و ژاپن است که برزیل با دو گل رونالدو با نتیجه دو بر صفر پیروز شد. در آن بازی اسکولاری روی نیمکت برزیل بود و کلوسه در خط حمله تیم ملی آلمان قرار داشت.
شکست در فینال
هر سه کشور قبلی که برزیل را پیش از فینال جام جهانی شکست دادند، در پایان مسابقات به نایب قهرمانی جام جهانی رسیدند. در سال ۱۹۹۰ ارژانتین توانست که برزیل را حذف کند اما در فینال از آلمان شکست خورد. در سال ۲۰۰۶ فرانسه پس از حذف برزیل در فینال مغلوب ایتالیا شد و در سال ۲۰۱۰ نیز هلند پس از حذف سلسائو در فینال آفریقای جنوبی به اسپانیا باخت.
برزیل در خانه
برزیل هرگز در خانه خود به آلمان نباخته است. دو تیم شش بازی دوستانه در برزیل مقابل هم داشته اند که حاصل آن سه برد برای برزیل و سه تساوی بوده است. برزیل ۱۰ بار گل زده و پنج بار دروازه اش گشوده شده است. جالب آن که همه گل های آلمان در نیمه دوم بوده اند.
۳۹ بازی بی شکست
برزیل ۱۲ سال است که در خانه شکست نخورده است. آخرین شکست آنها با نتیجه ۰-۱ در استادیوم فورتالزا در یک بازی دوستانه مقابل پاراگوئه بود. تک گل بازی را نلسون کوئواس به ثمر رساند. آمار برزیل در خانه در این مدت شامل ۳۱ برد و ۱۱ تساوی بوده است. اگر صرفا به بازیهای رسمی نگاه کنیم ، برزیل ۳۹ سال است که در خانه نباخته است. آخرین شکست آنها در سال ۱۹۷۵ بود که برزیل در بلوهوریزونته با نتیجه ۳-۱ به پرو باخت. آنها ۶۳ بازی پیاپی است که در بازیهای رسمی خانه نباخته اند : بزیلی ها در این مدت ۴۴ برد و ۱۹ تساوی کسب کرده اند.
صدتایی ها
آلمان با ۱۰۴ و برزیل با ۱۰۲ بازی رکورد داران تاریخ از نظر شمار بازی در جام جهانی هستند. هر دو تیم در مرحله گروهی مسابقات امسال به صد بازی رسیدند : آلمان مقابل پرتغال این رکورد را ثبت کرد و برزیل مقابل کامرون. هر کدام از دو تیم هفت بار در فینال جام جهانی حضور داشته اند و روی هم هشت بار قهرمان جهان شده اند : المان سه بار و برزیل پنج بار.
بهترین آمار گلزنی
برزیل و آلمان دو کشوری هستند که بیشترین گل را در تاریخ جام های جهانی به ثمر رسانده اند. برزیل ۲۲۰ و آلمان ۲۱۶ گل به ثمر رسانده اند. آرژانتین با ۱۳۱ ، ایتالیا با ۱۲۸ و فرانسه با ۱۰۶ گل در رده های بعدی هستند.
بهترین رکورد ها
آلمان ۱۶ و برزیل ۱۴ بازی پیاپی است که شکست نخورده اند و از این حیث در حال حاضر در میان تیمهای ملی در سرتاسر دنیا رکورد دار هستند. عمان با ۱۱ و آرژانتین و قطر با ۱۰ بازی بدون شکست در رده های بعدی هستند. آلمان از سال ۲۰۱۳ نباخته است. آخرین شکست آنها با نتیجه ۴-۳ در مقابل آمریکا بود. آخرین شکست برزیل نیز در سال ۲۰۱۳ رخ داد که با نتیجه ۱-۰ در بازل از سوئیس شکست خوردند.
گلزنان آلمانی بیشتر
در غیاب نیمار ۳۷ گله ، فرد در حال حاضر آقای گل ترکیب برزیل با ۱۸ گل ملی است و اسکار با ۱۰ گل ملی در رده بعدی قرار دارد.کل ۲۲ بازیکن آماده ترکیب برزیل روی هم ۸۱ گل به ثمر رسانده اند . در تیم ملی آلمان فقط کلوزه (۷۰) و مولر (۲۱) روی هم ۹۱ گل برای ژرمن ها به ثمر رسانده اند.
مربیان
اسکولاری سومین مربی است که سه بار در جمع چهار تیم برتر جام جهانی قرار گرفته است (۲۰۰۲ – ۲۰۰۶ – ۲۰۱۴) . او با رکورد شون (۱۹۶۶-۱۹۷۰-۱۹۷۴)و زاگالو (۱۹۷۰-۱۹۷۴-۱۹۹۸) برابری کرده است. او از این حیث از مربیانی نظیر بئارزوت، بکن باوئر ، بیلاردو، هربرگر، هیدینک ، خوان لوپز ، پوتزو و راینور که دو بار در جمع چهار تیم برتر جهان قرار گرفته اند، بالاتر است.
۱۴ اسکولاری
اسکولاری ۱۴ برد در جام جهانی کسب کرده است و نیاز به دو برد دیگر دارد تا با رکورد تاریخی هلموت شون آلمانی با ۱۶ پیروزی برابری کند. لوو در صورت پیروزی به دهمین برد خود در جام جهانی می رسد و با رکورد پریرا در رده چهارم از این حیث برابری می کند. زاگالو با ۱۳ برد در رده سوم است.
آلمان
المانی ها ۱۹۹۹ گل به ثمر رسانده اند و فقط یک گل تا دو هزارمین گل تاریخشان فاصله دارند. اولین گل تاریخ آلمان را فریتز بکر در سال ۱۹۰۸ مقابل سوئیس به ثمر رساند. آنها پس از انگلیس دومین تیم ملی تاریخ خواهند بود که به رکورد ۲۰۰۰ گل دست پیدا می کنند.
میزبان ها
المان هرگز در تاریخ یورو یا جام جهانی در ۴۸ سال اخیر به تیم میزبان نباخته است. آخرین بار در سال ۱۹۶۶ بود که در جام جهانی با نتیجه ۴ بر ۲ از انگلیس شکست خوردند . از آن زمان شش برد و دو تساوی در مقابل میزبان های جام جهانی یا جام ملت های اروپا کسب کردند.
کلوزه و مالدینی
میروسلاو کلوزه اگر امشب بازی کند، با رکورد پائولو مالدینی با ۲۳ بازی در جام جهانی برابری می کند و فقط دو بازی تا رکورد تاریخی لوتار ماتئوس فاصله خواهد داشت. کلوزه در خاک برزیل توانست که رکورد گلهای رونالدو به عنوان آقای گل تاریخ جام جهانی را بشکند. جالب آن که خود رونالدو در سال ۲۰۰۶ در خاک آلمان رکورد گلهای گرد مولر به عنوان اقای گل تاریخ مسابقات را شکسته بود. کلوزه هرگز در مرحله نیمه نهایی ، فینال یا رده بندی جام جهانی گل نزده است.
سومین نیمه نهایی کلوزه
اگر کلوزه امشب به میدان برود رکورد دار تاریخ از نظر شمار بازی در مرحله حذفی جام جهانی با ۱۳ بازی می شود. کافو و ماتئوس با ۱۲ بازی بعد از او قرار دارند. اگر کلوزه امشب پیروز شود با رکورد پیروزی های کافو در جام جهانی با ۱۶ برد برابری می کند و ماتئوس ، رونالدو و اورات با ۱۵ بازی را پشت سر می گذارد. کلوزه اولین بازیکنی خواهد بود که در چهار نیمه نهایی جام جهانی بازی کرده است.
دیدار تیم ملی ایران و نیجریه با تساوی بدون گل به پایان رسید و این در حالی است که شاگردان کیروش در این دیدار بازی هوشمندانه و در عین حال محتاطانهای را ارائه دادند.
ایران در این دیدار با ترکیب علیرضا حقیقی، سید جلال حسینی، پژمان منتظری، خسرو حیدری، امیرحسین صادقی، احسان حاج صفی، مهرداد پولادی، آندرانیک تیموریان، جواد نکونام، اشکان دژاگه، رضا قوچان نژاد به میدان رفته است.
مساحت: 8511996 كيلومتر جمعيت: 202 ميليون نفر پايتخت: برازيليا واحد پول: رئال زبان: پرتغالي دين: مسيحي نوع حکومت: جمهوري فدرال سال تاسيس فدراسيون فوتبال: 1914 سال عضويت در فيفا: 1923 حضور در جام جهانی: 19 بهترين مقام: 5 بار قهرمان جام جهاني ، 2 بار نايب قهرمان و 2 بار سوم سرمربی: لوئيس فيليپه اسكولاري لقب تیم: سلسائو توضیحات: تیم ملی فوتبال برزیل (به پرتغالی: Seleção Brasileira) یک تیم فوتبال بینالمللی است که به نمایندگی از کشور برزیل به میدان میرود و زیر نظر فدراسیون فوتبال برزیل فعالیت میکند. برزیل موفقترین تیم ملی فوتبال در تاریخ جام جهانی فوتبال با ۵ قهرمانی در سالهای: ۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۷۰، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۲ بوده است و همچنین موفقترین تیم در جام کنفدراسیونها با چهارقهرمانی میباشد. برزیل تنها تیم ملی است که در تمامی جامهای جهانی بدون هیچ غیبتی حضور داشتهاست.
سرمربي تيم فوتبال بارسلونا اسپانيا پس از شکست تيمش مقابل اوساسونا گفت: پيش از اين اينگونه نبود اما حالا شايد فاصله با مادريد مهم باشد.
جوزپه گواردیولا در نشست خبری پس از شکست تیمش مقابل اوساسونا تصریح کرد: فاصله تیم ما با مادرید زیاد شد و با توجه به این شکست باید دیگر نگران این فاصله باشیم، من در میدان لالیگا عقب نشینی نخواهم کرد و هیچ بهانهای برای عدم قهرمانی در لالیگای امسال از من و مردانم پذیرفتنی نیست.
گواردیولا ادامه داد: اوساسونا در نیمه اول خیلی بهتر از ما بازی کرد، حریف ما با سرما خیلی خوب سازگار شده بود و ما اسیر سرمای استادیوم شدیم.
گواردیولا درباره این که کاتالونیا نیز سرمای زیر صفر را تجربه کرد گفت: مشکل اینجا بود که ما در هوای زیر صفر تمرین نکردیم و بازیکنان روی بدن سازی تمرکز بیشتری داشتیم.
سرمربی خوش اخلاق بارسلونا با وجود شکست مقابل اوساسونا تا آخرین ثانیه در کنفرانس خبری نشست و صبوری او تحسین خبرنگاران را نیز در پی داشت.
وی افزود: شکست دردآوری بود، ما ناامید نیستیم و با تمام قدرت برای جیران این مسئله تلاش خواهیم کرد.
گواردیولا که بهانهای مثل خرابی زمین چمن پامپلونا، سردی عجیب هوا و البته داوری بحث انگیز به خصوص در نیمه دوم را در اختیار داشت هرگز بهانهجویی نکرد و مسئولیت این شکست را پذیرفت.
بارسلونا با وجود شکست دیشب مقابل اوساسونا با ۴۸ امتیاز و یک بازی بیشتر نسبت به رئال مادرید همچنان در رتبه دوم قرار دارد.
رئال مادرید در صورت پیروزی در بازی مقابل لوانته میتواند فاصله خود را با آبی و اناریها به مرز ۱۰ امتیاز برساند.
این وب سایت تقدیم معلم اخلاق و دانشمند جاوید الاثر محمد حسن رضوانی باد که در جنگهای داخلی در شهرستان سنندج مفقود شد . یادش گرامی باد ونامش همیشه جاوید باد. , و یاد معاون مدرسه ای که در آن درس میخواندم مرحوم فرخ نصر الهی که همیشه بر لبانش لبخنی داشت و چهره ای مهربان وبیاد دبیر تاریخ و جغرافیم در مدرسه راهنمائی شریعتی مرحوم شهید حسن حاجیانپور
.شهرو یاد استاد عزیزم مرحوم سید عبدالرزاق رضویان که پایه گذار راهپیمائی های مدارس شهر تکاب در اول انقلاب بود. و یاد مرحوم معلم سید یحی رضویان یار دیرینه پدرم و مرحوم معلم عزیزمان حسین وظیفه و پهلوان بزرگوار نصرت اله نقدی عزیز مرحوم و همه معلیمین و فرهنگیان گمنام منطقه افشار من شهر تکاب این مرزوبوم آشنا سالها است
جان گرفته کشتی اندر شهر ما
پهلوانی باید اندر ورزش کشتی جوان
همچو تختی بایدت نامت نشیند بر دلان
رستمی و پرچمی هر دو شهید زنده اند
یادشان باقیست بر دلها چو زاد این مو طنند
ملکیان را اسوه باشد ملکیان
نی رود یادش ز دل چون نقش بسته بر دلان
داغ بر دلها نهاد اخلاق خوب قاضیان کند
دل از این جهان و گشت یار غازیان
چون بنی هاشم زنور هاشمی بود وبرفت
نوریان چون نور حق تابید و هم تابنده رفت
باب رضوان را گشودی ای امیر گشته ای بر دام پر دردان اسیر
چشم بر در کی نشان یابی زاو از پدر دوری و دل محزون او
و اما این وبلاگ بیاد تاریخ تکاب و اساتیدی چون پدر عزیزم و شهیدان گرانقدر منطقه وتمامی
دوستداران تاریخ اصیل شهرستان تکاب ایجاد کرده ام.
تكاب به معني آب باريكه و زمين كم آب است. منطقه تكاب داراي ده ها اثر تاريخي قبل وبعد از اسلام است كه از آن جمله ميتوان به تخت سليمان اشاره كرد كه در 45 كيلومتري شمالشرقي آن واقع شده است.
شهر باستاني شيز در آن مكان قرارداشت واحتمالاً به علت فعاليتهاي آتشفشاني كوه زندان در فاصله 105 كيلومتري تخت سليمان، ويران شده و آثاري از آن برجاي نمانده است. نام تكاب تا سال 1316 هجريشمسي تكانتپه (تپه پر ازخار) بوده است.
شهرستان تكاب از شمالغربي به هشترود،از شمالشرقي به زنجان،از طرف غرب به صائيندژ واز جنوب وجنوبغربي به سنندج وسقز واز طرف جنوب شرقي به شهرستان بيجار محدود است و وسعت آن 2523 كيلومتر مربع مي باشد.
بنا و يادمانهاي تاريخي
بالاخانه قزقپان سنگ
در 5 كيلومتري شمال غربي روستاي قزقپان سنگ در سينه كوهسنگي يك مناره جالب توجه وجود دارد كه امتداد آن به دامنه صخره منتهي مي گردد.
زندان سليمان
زندان سليمان بر روي كوهي قرار گرفته كه در قله آن دهانه بزرگي از يك آتشفشان غير فعال وجود دارد. ارتفاع اين زندان مخوف افسانهاي كه ديواره صخرهاي آن كاملاً عمودي است از يكصد متر بيشتر به نظر ميرسد و بویگاز تندي از درون اين چاه عظيم به مشام ميرسد.
زندان سليمان بيشتر به يك دهانه آتشفشاني خفته ميماند و وجود چشمههاي آبگرم معدني در روستاي احمد آباد درپاي همين كوه مويد اين نظر است.
قلعه تخت سليمان
تخت سليمان و مجموعه آثار باستاني و تاريخي آن يكي از مهمترين و مشهورترين مراكز تاريخ و تمدن ايران محسوب ميشود.اين مجموعه در ناحيه تكاب و بر روي يك بلندي طبيعي به ارتفاع 20 متر از سطح دشت احداث شده است.
كليه آثار آن درون يك حصار و ديوار بيضي شكل بنا شده ودر درون دشتي گسترده واقع شده است. حصار بيروني از سنگهاي لاشهاي به ابعاد مختلف و به ضخامت 5 متر، ارتفاع 14 متر و محيط بيروني 1200 متر بنا شده است.
لايه بيروني حصار از سنگهاي تراشدار نماسازي شده و داراي 38 برج دفاعي مخروطي شكل است. بناي ديوار و حصار بيروني متعلق به دوره ساساني است، ولي در دوره ايلخاني نيز ضمن مرمت پارهاي از قسمتهاي فرو ريخته ، دروازه جديدي در مجاورت دروازه جنوبي عهد ساساني احداث گرديد.
در اين مجموعه تاريخي محل شگفت انگيزي به نام زندان قرار دارد كه مشتمل است بر بقاياي معبدي از دوران ماقبل تاريخ و عهد ماد. در اطراف تخت سليمان آب گرمهاي جوشان و حتي چشمههاي سرد وجود دارند كه بسيار جالب توجه و ديدني هستنند. همچنين شكاف بزرگي كه در اثر زلزله پديد آمده از نكات ديدني تخت سليمان است.
قلعه سردار افشار (حسينعليخان افشار)
در ضلع شمال غربي مركز شهرستان تكاب، قلعهاي شامل سه بخش اندروني، بيروني و محل نگهداري احشام در يك مكان خيلي وسيع احداث گرديده بود. اين عمارت در زمان سلطنت ناصرالدينشاه قاجار توسط سردار حسينعليخان افشار در سال 1281 هجري قمري احداث گرديده.
قلعه اربابي يلقون آغاج (چهار باغ)
قلعه يلقون آغاج در اوايل حكومت قاجاريه، با نماي هشت ظلعي منظم در دو طبقه احداث گرديد و داخل عمارت را با كاشيهاي رنگين و نقاشيهاي با ارزش مزين نمودند.
قلعه رشيد الدوله (حسنخان افشار) دورباش
اين قلعه توسط رشيدالدوله در دوره سلطنت شاهان قاجار در ميان باغهاي انگور و درختان ميوه، احداث گرديده است.
دژ ساري قور خان
اين بنا از دوران پيشاز تاريخ، مركز تمدنهاي هزاره اول بوده و از عصر مادها تا دوره ساساني اقوام متعددي در آنجا سكونت داشتهاند. دژ به صورت پشته عظيم سنگي در حاشيه شرقي رودخانه سارق در 600 متري از دره سر بر آورده كه از همه طرف محفوظ و مجزاست و دستيابي به آن مشكل و به اين لحاظ جايگاه امني براي ساكنان آن در ادوار مختلف بوده است.
بقاياي برجهاي ديده باني و دخمههاي صخرهاي با حياط و آبانبارها به فرمهاي چهار گوش منظم و نا منظم و مدور و پلكانها و راهروهاي استوانهاي ارتباطي، قابل ملاحظهاي ميباشد. به احتمال قوي اين محل در دوره غارنشينان مورد استفاده بوده و اهميت خود را در ادوار بعدي نيز حفظ نموده است.
قلعه محمد حسين خان مير پنج دور باش
اين قلعه توسط محمد حسين خان مير پنج در دوره سلطنت شاهان قاجار در روستاي معتدل دورباش احداث گريده است و درحاشيه طولي يكي از ديوارهاي قلعه و قسمت بيروني آن آينه بزرگي نصب نموده بودند كه مشرف به گردنه زرينه اوباتو و دوراهي ديواندره بودكه حركت و عكسالعمل نيروهاي مهاجم و يورشگران را منعكس ميكرد.
دژ بلقيس
روي قلعه جنوبي كوه بلقيس استحكاماتي با نام متداول تخت بلقيس وجود دارد كه ويرانههاي آن در سال 1959 كشف گرديد. تاريخگذاري بنا را به دوره ساسانيان محتمل ميكند.
تپه مجيد
در فاصله 3 كيلومتري شمال شرقي بين تخت و دهكده تارهكند در حوالي قبرستان جديد تپهاي معروف به تپه مجيد وجود دارد كه بر روي آن سفالهايي از دوره ساساني بدست آمده است.
اين مكان وجود احتمالي محوطههاي مسكوني از دوره آتشكده را نشان ميدهد كه از نظر باستانشناسان محل گورهاي دسته جمعي تومولوسها مربوط به هزاره اول قبل از ميلاد است. مجموع گورهاي تومولوس كه به شكل تپه باستاني است، شامل چند هزار گور فرعي ميباشدكه يك گور اصلي را حلقه وار در ميان گرفتهاند.
جاذبه هاي طبيعي
آبهاي گرم احمد آباد
در فاصله 2 كيلومتري شمال غربي روستاي احمد عليا حفرههاي آبگرمي وجود دارد كه بنا به روايت گذشتگان خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
در ميان چشمه هاي آبگرم احمد آباد در نقاط نزديك آبگرمها، حفرههاي پر از آب سرد نيز وجود دارد كه خاصيت دارويي داشته و مورد استفاده عموم قرار ميگيرد.
اين آبها بعلت داشتن املاح معدني گوناگون بعد از طي مسير در روي زمين رسوباتي به رنگهاي سفيد زرد مايل به نارنجي و در بعضي موارد كاملاً قرمز بر جاي ميگذارد.
غار كهريز
اين غار در كهريز تكاب واقع شده و قطر دهانه آن در حدود 2 متر و طول و عرض آن نيز 3 متر است.
چمن متحرك بدرلو (چمن گلي)
چمن گلي در كيلومتر 17 شمال شرقي شهرستان تكاب و در 3 كيلومتري شرق روستاي بدرلو از دهستان افشار بخش مركزي واقع شده است.
در داخل دره سبز، و درختان چنار و بيد و نيزار و چمن درياچهاي به قطر طبيعي تقريبي 80 متر و با جزيرهاي شناور مملو از ني بقطر 60 متر وجود دارد كه در اثر وزش باد به طرفين حركت ميكند.
زندان برنجه
زندان برنجه در 28 كيلومتري شمال شهرستان تكاب در روستاي برنجه ( برنجك) از دهستان چمن، بخش تخت سليمان و در دامنه كوهي معروف به طويله سليمان واقع شده است.
درياچه خسرو
در وسط آثار باستاني تخت سليمان درياچهاي كه عمق آن حدوداً 110 متر و ابعاد آن80در120 متر است وجود دارد. آب درياچه بصورت چشمه جوشان از اعماق زمين بيرون ميجوشد كه منظره بسيار جالبي دارد.
آب درياچه آهكي و نسبتاً ملايم و غير قابل شرب است و هيچ موجود زندهاي در آن وجود ندارد. وجود اين درياچه فيروزهگون در ميان قلعه و قرار داشتن قلعه در وسط يك سلسله كوههاي دايرهاي شكل، منظرهاي را به وجود آورده كه يكي از عجايب ديدني و تماشايي منطقه ميباشد.
اماكن زيارتي ومذهبي
مسجد جامع تكاب
اين مسجد در سال 1332 هجري قمري به دستور سردار حسينعليخان افشار در زمان سلطنت ناصرالدينشاه بنا گرديده است.
مسجد جامع روستاي اغولبيك
مسجدجامع روستاي اغولبيك به دستور يكي از اربابان محلي در سال 1332 هجري قمري احداث و هم اكنون بعد از گذشت چندين سال از قدمت آن بطور سالم و فاقد آثار ويراني مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
كليساي چهار طاق
در شمال غربي و كيلومتر 36 شهرستان تكاب در روستاي چهار طاق پايههاي چهار ستون مخروبه وجود دارد كه در نزد اهالي به كليسا مشهور است. از نظر كارشناسان اين بنا مربوط به دوره ساسانيان بوده و به يك آتشكده شباهت بيشتري دارد. پايه هاي اصلي طاق خراب شده و اطراف آن كه در محل به كليسا معروف ميباشد توسط افراد سود جو براي گنج يابي به كلي ويران شده است.